メディア掲載情報

  • Psy-E1 derived from Thinopyrum ponticum contributes strong yellowness to durum wheat but may cause yield loss in Japan

    Breeding Science、75: 93–101 (2025)

  • 米と米粉 「米粉の利用方法とその品質に関わる原料米や加工法の影響について」

    (株)シードプランニング

  • Rosemary extract activates oligodendrogenesis genes in mouse brain and improves learning and memory ability

    Biomedicine & Pharmacotherapy、(2024 Oct:179:117350)

  • Development and Performance Evaluation of a New Test Kit for Quantifying the Degree of DNA Fragmentation

    Journal of AOAC INTERNATIONAL、2024 Oct 1;107(5):811-817

  • Availability of dietary secoisolariciresinol diglucoside on borderline blood cholesterol level in men: a randomized, parallel, controlled, double-blinded clinical trial

    J Clin Biochem Nutr、 74巻、 3号、 P.261-266(2024)

  • Effects of Oleanolic Acid Derived from Wine Pomace on Periodontopathic Bacterial Growth in Healthy Individuals: A Randomized Placebo-Controlled Study

    Dentistry Journal、 12巻、 5号(2024)

  • 製粉企業の研究者から見た国内産小麦品種開発の現状と課題ー「セトデュール」を事例としてー

    (一財)製粉振興会、製粉振興1月号

  • R1-barrigenol—a tea sapogenin—suppresses the lipopolysaccharide-induced inflammatory response in microglial cells

    Food Science and Technology Research、Vol.30、Issue3、P.419-430、(2023)

  • パパイア輪点ウイルス(PRSV)のイムノクロマトキットの開発

    茨城県病害虫研究会報、62号、P.42-57、(2023)

  • Supplementation with Flaxseed Oil Rich in Alpha-Linolenic Acid Improves Verbal Fluency in Healthy Older Adults

    Nutrients、 15巻、 6号(2023)

  • 今日からモノ知りシリーズ トコトンやさしい小麦粉の本

    日刊工業新聞社(2023)

  • アマニ健康機能性の個人差に関連する因子

    実験医学増刊、 41巻、 10号、 P.1696-1702(2023)

  • ニップンマスリン酸の抗疲労効果

    FOOD Style21、 27巻、 5号、 P.37-41(2023)

  • Maternal antibiotic exposure and childhood allergies: The Japan Environment and Children's Study

    J Allergy Clin Immunol Glob、2巻、 4号(2023)

  • ロスマリン酸およびジテルペンを含むローズマリーエキスの健常成人における抗ストレス効果検証―無作為化プラセボ対照二重盲検並行群間比較試験―

    薬理と治療、 51巻、 4号、 P.541-550(2023)

  • 粕を活かして健康寿命延伸を!~さまざまな食品工場副産物から創り出す機能性食品素材~

    食品と開発、 58巻、 3号、 P.8-10(2023)

  • Pharmacokinetics and effect of maslinic acid with physical exercise on grip strength and trunk muscle mass in healthy Japanese individuals

    Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition、 72巻、 3号、 P.270–277(2023)

  • Maternal antibiotic exposure and childhood allergies: The Japan Environment and Children’s Study

    Journal of Allergy and Clinical Immunology: Global、 2巻、 4号(2022)

  • 植物の脂質成分を活かした機能性食品素材開発

    アグリバイオ、 5巻、 11号、 P.955-958(2022)

  • アマニ油の特徴とその健康機能性

    月刊フードケミカル、 38巻、 1号、 P.89-92(2022)

  • 小麦と企業と食育への取り組み

    日本食育学会誌、 16巻、 4号、 P.147-156(2022)

  • Longer Bread Shelf-Life and Improved Noodle-Making Properties Imparted by a Novel Wheat Genotype Are Stable in Different Genetic Backgrounds

    Journal of Agricultural and Food Chemistry、 69巻、7号、P. 2271-2278(2021)

  • ADVERTISEMENT FEATURE-Oiling the wheels of age

    nature

  • 運動サポート素材「オリーブ果実マスリン酸」の健康機能

    フレイルと予防医学 ―ガイドブック―、P.52-57(2020)

  • 運動サポート素材「オリーブ果実マスリン酸」の健康機能

    FOOD Style21、24巻、7号、P.59-62(2020)

  • 食事性脂肪酸およびその代謝物によるアレルギー疾患の制御

    医学のあゆみ 264巻、 11号、 P.961-965(2018)

  • 運動サポート素材としてのオリーブ果実エキスの展望-マスリン酸の恵み-

    FOOD Style21、 22巻、 3号、 P.76-79(2018)

  • パミスエキス(ワイン圧搾粕抽出物)のう蝕・歯周病予防効果について

    FOOD Style21、 21巻、 9号、 P.68-71(2017)

  • 食用油を起点に形成される生体内脂質環境の構築とアレルギー疾患の制御

    実験医学増刊、 35巻、 7号、 P.185-190(2017)

  • The Effects of Maslinic Acid on Muscle Differentiation

    Journal of Physical Fitness and Sports Medicine 、6巻、 6号、 P.415-441(2017)

  • SPOTLIGHT ON FOOD SCIENCE IN JAPAN-Food for movement-

    nature

  • 小豆島産オリーブ由来果実エキスの関節炎予防効果と商品化

    生物工学会誌、 95巻、 6号、 P.315-317(2017)

  • Using the Hexaploid Nature of Wheat To Create Variability in Starch Characteristics

    Journal of Agricultural and Food Chemistry、 64巻、 4号、 P.941-947(2017)

  • オリーブ果実エキスのロコモ予防・緩和効果-マスリン酸のちから-

    FOOD Style21、20巻、 2号、 P.39-43(2016)

  • パミスエキス(ワイン圧搾粕抽出物)の口腔ケア素材としての展望-う蝕予防効果を中心に

    FRAGRANCE JOURNAL、 44巻、 3号、 P.43-47(2016)

  • そろそろアマニがいいですよ-アマニを美味しく食べてメタボ予防改善-

    FOOD Style21、 18巻、 9号、 P.83-86(2014)